PREGUNTES FETES AL PLE MUNICIPAL DEL DIA 24 DE SETEMBRE

Al ple del passat dia 24 de setembre els nostres regidors van fer diverses preguntes per escrit i de paraula a l’equip de govern, aquí us deixem un resum de les preguntes i de les respostes rebudes:

1. Vem preguntar sobre la falta de resposta a les instàncies sobre la renúncia del sou dels nostres regidors: us recordem que els nostres regidors van renunciar al seu sou a favor del pressupost municipal, però que sabem que aquesta renúncia no ha estat acceptada per una acta de comissió de govern, però encara no tenen resposta a les seves instàncies (com de la majoria d’instàncies que presentem, que no en tenim resposta). L’equip de govern ens va dir que donarien la resposta negativa per escrit i, de fet, a hores d’ara ja l’hem rebuda.

2. La següent pregunta està relacionada: Per què no s’han satisfet les retribucions econòmiques dels regidors? Aquí la resposta ha estat molt sorprenent: segons l’equip de govern els regidors d’aquest equip de govern si han rebut retribucions econòmiques, però els de l’oposició no les havien rebudes. Quan els nostres regidors van preguntar el perquè d’aquest fet, que considerem altament discriminatori, la resposta literal va ser que “no hi ha explicació ni cap perquè” i que s’intentaria satisfer les quantitats abans de final d’any.

Us hem de dir que, després d’aquesta pregunta i d’haver tret el tema en ple,  aquestes quantitats es van pagar el dia del ple extraordinari del 29 d’octubre.

Aquí us fem un recordatori: en saber que s’havia desestimat la petició de renúncia de sou, els nostres regidors es van comprometre a repartir totes les seves retribucions a les entitats del poble, ara que s’ha dut a terme el cobrament estudiarem com fer aquest repartiment.

D’altra banda, ja que parlem de sous de regidors, a l’últim butlletí municipal s’afirmava que els regidors han cobrat menys (sobretot els de l’oposició, que no havien cobrat res!) i hem de dir que és veritat… ara bé, es fa la comparativa amb un període en què ja s’aplicava la reunió setmanal, però es feia de manera extraordinària, sense aprovar-ho al ple municipal. La diferència amb l’actualitat és que ara s’ha institucionalitzat, es fa amb permís del ple vaja. Si volem fer comparatives podem fixar-nos en l’inici de la legislatura anterior, quan teòricament hi havia molts projectes engegats, no com ara, i llavors veurem si es cobra més o menys.

3. També vam preguntar el preu de l’últim butlletí d’informació municipal. La resposta va ser 1600 €.

4. Ja que se’ns havia comunicat que grups privats havien fet us de la piscina municipal de Cal Rosal vem preguntar a l’equip de govern si hi ha algun reglament d’ús privatiu de la piscina o si estava inclosa dins la nova ordenança fiscal que regula l’ús dels espais municipals. La resposta va ser que no està regulat aquest us i que no està inclòs a l’ordenança fiscal núm. 22 que regula l’ús d’espais municipals (tot i que al redactat de l’ordenança ens vam adonar que no especifica correctament els espais que regula).

5. També es van fer vàries preguntes de paraula:

  • Primer es va preguntar sobre les actes de les comissions de govern que els membres de l’oposició hauríem de rebre puntualment i no se’ns faciliten en mesos.
  • I per acabar vem preguntar sobre la matricula i la situació de l’escola bressol. Actualment hi ha matriculats 6 nens, la majoria dels quals a mitja jornada, i n’hi ha 4 més preinscrits. Sobre la situació laboral de les monitores, tenen contracte laboral de l’Ajuntament.

1 comments on “PREGUNTES FETES AL PLE MUNICIPAL DEL DIA 24 DE SETEMBRE

  1. Pregunto jo com a ciutadà d`aquet municipi : Espot saber cuant va pagar l`Ajuntament d`OLVAN per lo del trial ?
    Resulta que per tota la prensa i radio comarcal anaba plena dies o semanas avans que a Cal Rosal es ferìa de nou tal aconteixament .Sempre s`ha fet la propaganda per aquella colonia. tot es farìa allà , el recorregut tambè dintre el mateix, doncs mai van anuncià que totes les probes es farien dintre el municipi d`OLVAN , mentre que com cada vegade el que te de pagar tots els plats trncats sempre es L AJUNTAMENT D`OLVAN

    I com a ciutadà d`aquet munucipi ( que je e dit avans ) no o trobo pas malement que es fas-si tal proba sino molt al contrari i per aixo aprofito per felicità als organitçadors perque son mereixadors d`aixo i molt mès

    Prò com sempre es demostra el poc apreci cap el nostre AJUNTAMENT

    ¿ Cuant l`hi a costat el gasto total a l`AJUNTAMENT ?

    TINDRÈ TAL RESPOSTA ?

    De tot cor os desitjo que tingueu un bon any 2013

Deixa un comentari